Yrityshaku
Hae yritystietoja nimen, paikkakunnan, osoitteen, toimialan tai palvelun avulla.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto ry / Kaakkois-Suomen aluetoimisto

Y-tunnus 0116647-5
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto ry / Kaakkois-Suomen aluetoimisto
Kauppakatu 40 D, 53100 Lappeenranta
Sähköpostiosoite:
Sähköpostiosoite:
Katunäkymä

Toimialat

Liitot, Edunvalvonta, Järjestötoiminta, muut, Koulutus ja kurssit, muut, Neuvonantajat, Vapaa-ajantoiminnat, Julkiset palvelut, ammattiliitto/ay-liike

Tuotteet

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on julkisella ja yksityisellä hyvinvointipalvelusektorilla työskentelevien ammattiliitto. Liitto on nykyaikainen järjestäytymisväylä kaikille julkisten ja hyvinvointialojen palkansaajille. Se on vaihtoehto kapealle ammattikuntapohjaiselle edunvalvonnalle. JHL vaikuttaa vahvasti myös työelämän kehittäjänä.

Julkisia palveluja ovat kaikki valtion ja kuntien tuottamat palvelut (esim. terveyspalvelut, koulut, tutkimuslaitokset, yliopistot ja korkeakoulut, poliisi, teiden hoito, päivähoito, vanhuspalvelu, virastopalvelut, kirjastopalvelut).

Yksityisiä hyvinvointipalveluja ovat kaikki palvelut, jotka tuotetaan verovaroin, mutta yksityisen toimesta (esim. yksityiset sosiaali- ja terveyspalvelut, järjestöjen päihdehuoltopalvelut, yksityisten ammattioppilaitosten tarjoamat palvelut, urheilujärjestöjen toiminta, maatalous- ja neuvonta-alojen tarjoamat palvelut).

JHL:ään kuluu 225 000 jäsentä. JHL:n jäsenet työskentelevät lähes kaikissa ammateissa:

* valtion
* kuntien
* kuntayhtymien
* seurakuntien
* niiden liikelaitosten tai yhtiöiden
* yleishyödyllisten yhteisöjen
* julkiselle sektorille palveluja tuottavien yritysten tai yhteisöjen palveluksessa ja vastaavilla toimialoilla.

JHL istuu niissä neuvottelupöydissä, joissa päätetään työelämään vaikuttavista sopimuksista valtion, kuntien, kirkon ja yksityisten hyvinvointipalvelujen osalta. JHL neuvottelee näille aloille virka- ja työehtosopimukset ja valvoo jäsentensä etuja työpaikoilla. Se parantaa jäsentensä toimeentuloa, työsuhdeturvaa ja elämisen laatua. Entistä vahvempaa vaikutusvaltaa se hakee yritys- ja kansalaisjärjestökentästä, jossa yhä enenevässä määrin tuotetaan liiketaloudellisin periaattein julkisesti, eli verovaroin rahoitettuja palveluja.

JHL:llä on 12 aluetoimistoa eri puolilla Suomea. Liiton yhdistykset toimivat lähes jokaisessa alan työpaikassa ja jäsenen oma luottamusmies löytyy usein läheltä.

Rekisteröidyt .fi -verkkotunnukset

Verkkotunnus
Myönnetty
Voimassaolo päättyy
jhlblogi.fi
08.01.2015
08.01.2020

Yhteyshenkilöt

Hannu Repo
Puhelin: